Challenge: gezond leven voor lichaam en geest

Gezondheids Challenge:

Het definiëren van Geluk en gezondheid

Welkom! Ik ben enthousiast om samen met jou te beginnen aan deze reis naar het bereiken en handhaven van emotionele, en lichamelijk welzijn. Je kunt je via de aanmeld button op de homepage opgeven voor de 8-weekse challenge in April.

Laten we eerst beginnen met het definiëren van een aantal voorwaarden. Geluk en verdriet zijn vaak onbegrepen: Beide zijn normale reacties op gebeurtenissen van het leven, en beide zijn van vitaal belang voor wat ik graag de “emotioneel zeespiegel” noem. Emotionele zeespiegel is de rustige, veilige, tevreden plek van waaruit je kunt denken, voelen en adequaat te handelen als de omstandigheden zich voordoen.
De komende weken tot aan de challenge worden er elke week onderwerpen besproken betreffende gezondheid.  We starten tijdens deze introductie nu met het onderwerp “fast-food”.

Ongezond eten/ Fast-Food

Deze week Checklist: beoordeling van uw patronen

  1. Om te begrijpen waarom u ongezond eten zou moeten beperken, lees dan dit artikel waarom Fast-Food ongezond is.
  2. Denk na over hoe vaak je ongezond eet – met inbegrip van levensmiddelen, snacks en dranken. Een tip die zowel gezond en rendabel: Vermijd het kopen van frisdrank door de aankoop van een herbruikbare fles water en het meebrengen van uw eigen dranken, zoals water met een schijfje citroen of verdund vruchtensap als u liever zoeter drankjes nuttigt.
  3. Overweeg het instellen van een aantal doelen voor het bereiden van meer van je eigen maaltijden thuis voor deze Challenge. Lees dit artikel voor advies over het instellen van persoonlijke doelen. Het maken van doelen
  4. Start het plannen van uw maaltijden, in het bijzonder uw snacks. Maak een boodschappenlijstje van gezond voedsel – gebruiken deze lijst als leidraad – en drie gezonde snacks die u kunt mee nemen in plaats van te vertrouwen op gemaksvoedsel. Enkele suggesties zijn heel, vers fruit; gezonde noten (amandelen, walnoten, cashewnoten); een klein stukje van organisch, hormoon-vrij harde kaas; of verse groenten.
  5. Begin met het bijhouden van wat je eet en hoeveel de gemiddelde kosten zijn. Noteer in uw dagboek uw maaltijden en snacks die onderweg worden gegeten en datgene wat je thuis eten.