Haal jij voldoening uit het leven dat je nu leeft

jouw verhaal

Voldoening

Haal jij voldoening uit het leven dat je nu leeft, maak jij je dromen waar of mist er iets? Iets op het gebied van je gezondheid, je energie, je werk of je gezin. We zijn allemaal dromenjagers, we willen iets wat we niet hebben om te mogen toevoegen aan ons leven. Heb je een baan, dan wil je meer vrijheid, heb je geen baan dan wil je een opvulling van de leegte die de vrijheid je geeft, heb je kinderen dan zoek je naar een goede structuur om alle ballen in de lucht te houden, heb je geen kinderen dan zoek je naar de voldoening van het leven zonder het doorgeven van leven en opvoeding. We zijn op zoek naar zingeving en het volgende doel om na te jagen.

Voldoening

Je biologische machine

Wat geeft nu echt voldoening en is het blijvend. Daarbij is het antwoord heel simpel. Niets is namelijk blijvend en alles verandert continue. Word je maar eens bewust van je eigen lichaam. Je lichaam is een bedrijf dat continue in beweging is, 24/7. Onze prachtige biologische machine kan een leven lang mee gaan mits we er goed voor zorgen. De verschillende orgaansystemen in je lichaam werken samen als een orkest waarbij de thalamus als een dirigent vele processen coördineert. Onze ingewikkelde machine met een perfect binnenwerk en aandrijving. De longen brengen zuurstof binnen, het hart geeft de zuurstof door aan de andere organen via slagaders en het bloed, dat ook voedingsstoffen bevat die door de maag en darmen zijn verteerd en zijn gefilterd door de nieren. Het ontbijtje van vanochtend werd al gespot door het binnenwerk alvorens het in ons mond terecht kwam. Dus op het moment dat onze ogen iets spotten wat we willen hebben zijn we al een ander mens geworden. We zijn niet meer dezelfde persoon als een seconde geleden. Het lichaam wil de balans weer herstellen. Altijd op zoek naar de homeostase. Het lezen van deze woorden heeft je al een ander mens gemaakt of je het er nu mee eens bent of niet. Een gesprek verandert je, eten geeft je weer nieuwe bouwstenen, het nemen van medicijnen of supplementen doet processen vertragen, versnellen, verbeteren of verslechteren.

Verhaal

Als we continue veranderen kun je jezelf de vraag stellen: “wie ben ik dan en wat maakt mij uniek.” In je brein zijn de neuronen continue bezig met verbindingen maken en een verhaal aan het construeren. Niet eens geordend in één dossier, maar verspreidt opgeslagen in verschillende spreadsheets. Het is niet de belevenis die je vormt, het is het verhaal dat jij er van maakt. Als jij houdt van uitdaging en extreme belevenissen, dan zal een uitputtende reis jou voldoening geven, terwijl het voor je beste vriendin als een marteling wordt zien en gaat klagen over de barre omstandigheden. De omstandigheden waren hetzelfde voor beide personen, het is het verhaal dat wordt gevormd door het neuronencircuit, de ervaringen uit het verleden en de wensen voor het heden.

Het is dus hoe jij in het leven staat en waar jij je geluk uithaalt. Wat voor jouw verhaal belangrijk is. Wat is de droom die je najaagt? Waar haal jij je geluk uit? Accepteer dat niets voor altijd is en dat alles verandert. Dat het ene niet beter is dan het andere. Het is gewoon anders. Als jouw verhaal, jouw wens is om een groot gezin te hebben dan is dat jouw verhaal, als jij je voldoening haalt om een carrière na te streven dan is dat jouw droom, jouw verhaal. Als jij ondernemer wilt zijn schrijf dan jouw ideale verhaal, jouw wensen, jouw idealen. Als jij even rust wilt en kiest voor geen baan of voor een nieuwe studie, neem dan de tijd en bedenk hoe jouw verhaal verder gaat. Vind je jouw plot nog geen nominatie waard voor de toekomstige bestsellerlijst, maakt het je niet aan het lachen verander dan de koers van het verhaal.

If it doesn’t make you smile change it!

What doesn’t kill you makes you stronger!

Zo lang het kaarsje nog niet is uitgedoofd, dan heb je nog een mogelijkheid om het plot bij te schaven. Het is slechts een deel van het boek. Hoe gaat jouw boek dadelijk het archief in als het laatste woord is uitgesproken, de definitieve kaft is uitgekozen, het script naar de drukker is gebracht en het voor altijd de boekenkast in gaat. Tot die tijd kun je de woorden zelf nog kiezen, aanpassen, herschrijven met elke keer nieuwe hoofdstukken. Succes met schrijven, het plot, het plan, de structuur met alle verwikkelingen en causale verbanden binnen het verhaal. Misschien kom ik nog wel auditie doen voor een rol in één van je verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *