Het creëren van uw persoonlijke doelen

Persoonlijke doelen zijn precies dat: persoonlijk.

Het creëren van doelen kan overweldigend lijken en het is gemakkelijk uit te stellen als het gaat om deze taak. Maar of je doelen gerelateerd zijn aan fysieke, mentale of geestelijke gezondheid (of zelfs het werk, thuis of persoonlijke levensdoelen), chronische besluiteloosheid en vertraging kan uiteindelijk een gezonde levensstijl ondermijnen.

Er zijn eenvoudige manieren om je te helpen uitstelgedrag te overwinnen en een stap op weg naar het maken van uw persoonlijke doelen. Overweeg de volgende eenvoudige stappen om te beginnen:1.Breek grote doelen in kleine doelen. Begin met een jaarlijks plan, vervolgens onder te verdelen in maanden, dan weken, dan dagen. Voel je vrij om de details pas later in te vullen.  2. Organiseer uw omgeving. Een chaotische omgeving kan afleiden en stressvol zijn, en trekt je focus weg van de doelen. 3. Plan uw tijd. Als u, een uur eerder opstaat in de ochtend of gebruik een deel van uw vakantie om doelen verwezenlijkt te krijgen. 4. Ben realistisch. Proberen niet alles te bereiken in te weinig tijd. 5. Stel deadlines in om uw grotere doelen te bereiken.

Als je ze bereikt, trakteer jezelf – bloemen of een klein stukje pure chocolade zijn passende en bevredigend beloningen.

Je wordt aangemoedigd om je doelen te schrijven in je dagboek – een effectieve manier om bij te houden wat je wilt bereiken in het Plan.