Inspiratie

Wat is succes, waar begint succes? De 6 regels van succes.

Ooit heeft iemand gezegd: “Je bereikt geen succes door met je handen in je zakken te staan”. Dit was Arnold Schwarzenegger. Hij weet wat succes is.

Succes begint niet op een podium, succes begint niet in de spotlights of met applaus, het begint niet op een rode loper. Succes begint met een duidelijke keuze. Succes begint daar wanneer je eerder op staat om te mediteren. Succes begint als je ’s avonds iets langer doorgaat om je doelen te bereiken. Dagelijkse toewijding, continue focus. Blijven doorgaan. Doorzettingsvermogen daar draait het om. Doorzettingsvermogen wordt genoemd als een kenmerk van succesvolle personen. Daar zijn zelfs wetenschappelijke studies naar verricht. Men heeft aangetoond dat doorzettingsvermogen het verschil maakt tussen succesvolle en minder succesvolle personen. Doorzettingsvermogen is 5x belangrijker dan intelligentie, motivatie is 2x belangrijker dan intelligentie. Slim zijn helpt misschien een beetje, maar het gaat om doorzettingsvermogen. Talent helpt misschien een beetje maar het gaat om doorzetten. Doorzettingsvermogen wordt deels bepaalt door je opvoeding, door je leerkrachten, door je omgeving. Je kunt het tevens leren en verbeteren. Het zit in jou. Wat helpt is  als je een duidelijk doel hebt.

In het volgende filmpje laat Arnold Schwarzenegger zien wat de 6 regels zijn van succes.

1.  Vertrouw jezelf
2. Verbreek sommige regels
3. Ben niet bang om te falen
4. negeer the naysayers
5. Work like hell
6. Geef iets terug

Wie wil je zijn in het leven. Niet wat je wil, maar wie wil jij zijn als uniek wezen. Iedereen is uniek en dat op zich is al een succes. En jij als unieke persoon kunt de toekomst veranderen van jezelf en dat van anderen. Stop met tijd verliezen. Vraag jezelf af wat is er nu precies belangrijk voor mij. Je weet ook wat niet belangrijk is voor jou. Wat is jouw missie? Zet het om in energie. Liefde is de hoogste energie die er bestaat. En hieruit ontstaat creativiteit. We weten niet wat de toekomst voor ons in petto heeft, maar we weten wel wie het in handen heeft. Hoe reageer je op situaties. We hebben allemaal gewoontes. Die bepalen wat we denken, wat we zeggen en wat we doen en we denken dat we gewoontes niet kunnen veranderen, maar niets is minder waar. Het denken is als een virus en een virus heeft drie eigenschappen:  1. Dupliceren, dupliceren, dupliceren; 2 infiltreren in elke cel van het lichaam en als laatste wil het zich verspreiden. En zo is dat ook in onze mind. Het virus is erin gekomen door een andere mind. Het virus zit er al in sinds de kindertijd. Ideeën, overtuigingen. Veel mensen denken dan dat ze iets niet kunnen, dat ze er niets aan kunnen doen. “ik ben nu eenmaal zo, het zit in de familie.” “ik ben nu eenmaal verlegen, ik kan niet van snoep afblijven, ik kan niet afvallen, ik kan niet voor een grote zaal spreken, ik ben verlegen.” Het zijn onze overtuigingen die dit ons vertellen. We moeten ons denken reorganiseren. Excuses elimineren. Geloof niet alles wat je denkt. Je bent niet je gedachten. En ten tweede het is maar een virus. Vertrouw op jezelf.