Wat hebben auto’s en het menselijk lichaam gemeen?

Eén belangrijke overeenkomst is dat we zowel in de auto als in ons lichaam dezelfde stoffen tanken, namelijk aardolie-afgeleide stoffen. Voor de auto is het een goed functionerende brandstof voor ons is het een gigantische toxische stof. Aardolie staat er niet om bekend goed te zijn voor je lichaam, laat staan dat het gezond is voor je! Waarom gebeurt dit dan? Simpelweg; vanwege de lage productiekosten wat uiteindelijk meer winst oplevert. Door bewustwording heb je een keuze wat wel en wat niet te nemen en/of in welke mate.

brandstofaardolie

Aardolie

Hoewel gezondheid professionals het erover eens zijn dat de mens niet teveel aardolie derivaten of geharde suikers moet consumeren, lijken de meeste mensen de vitamine suppletie en medicijnen over het hoofd te zien.

Om even wat achtergrond te geven: Aardolie is onze belangrijkste bron van zogenaamde koolstofverbindingen en in een raffinaderij wordt ruwe aardolie omgezet in een veelheid van verbindingen. Deze verbindingen worden dan verder omgezet door weer andere chemische processen in bouwstenen voor supplementen, antibiotica, pijnstillers, kankergeneesmiddelen, enz. Eigenlijk zijn bijna alle geneesmiddelen en supplementen die we kennen uiteindelijk afgeleid van aardolie met een mooi woord de petroleumderivaten.

aardolie

Vitaminesupplementen 

Het mag duidelijk zijn dat we niet om aardolie-afgeleide producten heen kunnen. Het zit namelijk in veel producten, die we consumeren en gebruiken. We hebben wel een keuze welke producten we in ons lijf stoppen en in welke hoeveelheid. Neem nu de ‘natuurlijke’ supplementen. Al tientallen jaren heeft de gezondheidsindustrie duizenden ‘natuurlijke’ vitaminesupplementen op de markt gebracht.  De waarheid is dat de meeste vitaminen in supplementen zijn gemaakt of verwerkt met aardolie derivaten of met geharde suikers (gehydrogeneerde suikers). Hoewel ze vaak natuurlijk worden genoemd, zijn de meeste non-food vitamine geïsoleerde stoffen met een geharde eindeloze ‘kristallijn’ structuur. Natuurlijke vitamine in de voeding hebben geen kristallijn structuur en zijn nooit geïsoleerd. Vitaminen gevonden in een echt voedsel zijn chemisch en structureel anders dan die vaak gevonden in gesynthetiseerde ‘natuurlijke vitamine’.

Officieel volgens de gevestigde wetenschap zijn vitaminen: organische stoffen die in kleine hoeveelheden essentieel zijn voor de gezondheid, groei, reproductie. Deze worden toegevoegd aan het dieet, omdat zij niet door het lichaam kunnen worden gemaakt of in voldoende hoeveelheid in het lichaam voorkomen. Elke vitamine voert een specifieke functie uit; daarom kan men niet één vitamine voor een ander vervangen. Vitaminen komen van oorsprong voornamelijk voor in planten. Geïsoleerde non-food ‘vitamines’ (ook wel ‘natuurlijk’ of USP of farmaceutische kwaliteit) komen niet uit planten. Het interpreteren van teksten op labels is vandaag de dag belangrijk om te begrijpen wat je binnen krijgt en dat je de keuze hebt wat je consumeert.

Wat is uw vitamine. Echt waar?

De meeste vitamines in supplementen zijn aardolie-extracten, steenkoolteer derivaten, en chemisch verwerkte suiker (plus soms industrieel verwerkte visolie) met andere zuren en industriële chemicaliën om ze te verwerken. Synthetische vitaminen ‘non-food’ werden oorspronkelijk ontwikkeld omdat ze minder kosten. De meeste vitaminen in ‘food’ vitaminesupplementen zijn voedingsmiddelen, zoals acerola kersen, broccoli, kool, wortelen, citroenen, limoenen, voedingsgist, sinaasappelen, en rijst zemelen.

Hoewel veel (natuur)artsen hebben geleerd dat de food en non-food vitaminen dezelfde chemische samenstelling hebben is dit gewoon niet waar voor de meeste vitaminen. De chemische vormen van voedsel en synthetische voedingsstoffen zijn gewoonlijk verschillend. Een van de beste manieren om te zien of een vitamine supplement natuurlijke vitaminen bevat zoals gevonden in voedsel is om de chemische verschillen tussen food en non-food vitaminen te weten.

Lees het etiket van een supplement om te zien of het product ook echt 100% food is. Vitamine-like producten zijn goedkope (of niet zo goedkoop) imitaties van vitaminen gevonden in voedingsmiddelen.

gezondheid

Conclusie

Ga verstandig om met het innemen van supplementen en andere middelen die met aardolie-afgeleide producten zijn vervaardigd. Eet bij voorkeur meer voedsel uit de natuur met bepaalde vitaminen. Ons lichaam kan beter functioneren op echt voedsel uit de natuur. Groente, fruit, zaden etc. Weet hoe producten zijn gemaakt en maak een keuze. Minder aardolie afgeleide producten in je lijf betekent bewegingsvrijheid voor het systeem. “An apple a day keeps the doctor away”. Of een zakje soul 😉

Een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de toepassing van zaden in gezondheidsproducten is Rain International. Zie http://myrainlife.com/zenstorm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *