Waarom is Fast Food ongezond?

De Fast-food industrie is uitgevonden in Amerika, maar verspreidde zich al vrij snel over de hele wereld. Snel, goedkoop en draagbaar – geen noodzaak om zelfs uw auto te parkeren! – Zijn populariteit is geen verrassing. Hamburgers, frietjes, uienringen, gebakken kip, milkshakes en frisdrank zijn voorbeelden van het fast-food aanbod.

Helaas zijn de meeste fastfood keuzes om verschillende redenen ongezond.

Enkele redenen waarom fast-food een slechte keuze is:

  • Het hoge natriumgehalte.

Teveel natrium is verbonden met cardiovasculaire problemen zoals hoge bloeddruk. De American Heart Association (AHA) adviseert dat volwassenen onder de 1500 mg natrium per dag blijven – dit is gemakkelijk te overschrijden in slechts één fast-food maaltijd (hamburger, patat en drinken).

  • De soorten vetten die worden gebruikt.

De meeste fastfood zijn niet bereid met hart-gezonde oliën, zoals extra vierge olijfolie en organische-schilfers geperste koolzaadolie. In plaats daarvan gebruiken ze de goedkopere olie die transvetten bevatten. Wanneer dit in overmaat gegeten wordt zijn transvetten gekoppeld aan een groot aantal gezondheidsproblemen, van ontsteking en diabetes de ziekte van Alzheimer. De AHA beveelt dat we minder dan twee gram van transvet per dag gebruiken. Om dit in perspectief te plaatsen, bevat frites tot 10 gram transvet.

  • Frituren.

Frituren heeft geen plaats in een gezond dieet. Het geeft extra calorieën en vet, en put de vitaminen en voedingsstoffen van de voedingsmiddelen die gezond als deze niet zijn gefrituurd. Het stelt u ook de gezondheidsrisico’s van geoxideerde vetten.

  • Lage kwaliteit ingrediënten.

“Roze slijm,” De officieuze term voor een product dat bekend staat als “mager fijn geweven rundvlees,” is een mengelmoes van slachthuis overblijfselen, waaronder rundvlees kladjes, bindweefsel en dergelijke, die worden vermalen, afgedraaid in een centrifuge, behandeld met ammonia gas om schadelijke bacteriën te doden, en toegevoegd aan rundvlees als een “stretcher.” de recente negatieve publiciteit heeft ertoe geleid dat een aantal van de grootste fast-food ketens heeft aan gekondigd dat ze deze niet langer zullen gebruiken. Echter, het feit dat ze dit ooit deden geeft aan hoe ze zich voelen over kwaliteit versus prijs in het algemeen.

  • Gebrek aan kwalitatieve ingrediënten.

Wanneer is de laatste keer dat je in het wild gevangen Alaska zalm op een fast-food menu? Verse, biologische groenten? Boerenkool salade? Terwijl sommige restaurants streven om gezondere items (salades, fruit plakjes, yoghurt) toe te voegen, het grootste deel van het aanbod is nog steeds ongezond.

  • slechte drank keuzes.

frisdrank is ongezond. Regelmatig frisdrank nuttigen is een insuline gerelateerde metabolische ramp. Light frisdrank is gemaakt met kunstmatige ingrediënten dat de consumptie van overtollige calorieën kunnen bevorderen. Ik stel voor om altijd te kiezen voor water bij fast-food restaurants.

Het advies is om geheel te focussen op vers voedsel; ze zijn gunstiger voor uw lichaam, geest en ziel.